Saturday, June 20, 2009

TIADA BEZA PAS ATAU UMNO?

Menuduh orang lain kafir, halal dan haram serta boleh masuk syurga dan neraka bukan kerja manusia. Ingatlah dulu UMNO dituduh kafir kerana berkawan dengan orang kafir seperti MCA dan MIC. Bila PAS masuk BN, hukum jadi kafir tidak disebut lagi, bila keluar BN, hkum jadi kafir dipakai semula, bila bersama DAP dalam Pakatan Rakyat hukum berubah pula jadi harus. Hukum ikut rasa pemimpin PAS.
Sedangkan sabda Rasulullah SAW: " Tidak boleh menuduh seorang terhadap yang lain dengan tuduhan fasiq atau kafir melainkan kembali fasiq atau kafir itu kepadanya jika ia tidak sedemikian".
Tidak masuk PAS tidak sempurna Islam kerana PAS jamaah Islam. Tidak bersama jamaah Islam adalah dilarang kerana Rasulullah bersabda," Hendaklah kamu tetap bersama jamaah Islam dan pemimpinnya". Sedangkan PAS sebenarnya bukan jamaah Islam yang dimaksudkan oleh sabda Rasulullah SAW kerana PAS lahir dari perpecahan ummah. Lagi pun tiada dalil bahawa PAS penyempurna Islam!!! Sedangkan Islam telah sempurna sejak 1400 tahun dulu semasa turunnya ayat al-Quran yang bererti,"Pada hari ini AKU cukupkan agama kamu dan AKU sempurnakan ke atas kamu nikmatKU dan AKU redha bagi kamu Islam sebagai agama (auturan hidup)" - surah al-Maidah: 3.
Oleh itu bukan masanya UMNO dihina dan dicerca, dituduh dan didakwa serta dihukum yang bukan-bukan hingga berjangka jahat sesama Islam sedangkan berjahat sangka adalah dosa besar yang memusnahkan kedamaian hidup manusia.
Bukan parti diutamakan, bukan Pakatan diutamakan dan bukan Barisan diutamakan. Sedangkan persaudaraan sebenar berdasarkan kepada keimanan dan keislaman. Allah swt berfirman bermaksud, "Sesungguhnya orang-orang Mukmin itu bersaudara, maka perdamaikanlah antara dua orang saudara mu" - Surah al-Hujarat:10.
Oleh itu tiada sebab dan alasan yang sangat kukuh PAS dan UMNO tidak boleh bersama. Pemimpin yang hebat adalah pemimpin yang berani menyampaikan kebenaran biarpun ianya pahit. Marilah kita bersatu kerana mempertahankan agama, bangsa dan negara Malaysia yang tercinta ini.

3 comments:

IR UMNO 50an said...

Assalamualaikum;TELAH BEBERAPA ARTIKEL SAYA BACA MENGENAI PERPADUAN UMNO-PAS,DAN AYAT2 QURAN YG PAK TAM CATITKAN DIATAS ADALAH BERTEPATAN DGN PERPADUAN DIANTARA ORG ORG ISLAM.TETAPI APAKAH ARAHTUJU & KEIKHLASAN SEBENARNYA NIAT PERPADUAN ITU??? ADAKAH UNTUK SURVIVAL UMNO ITU SENDIRI DIMASA MENDATANG??? ATAU UMNO TAKUT KEHILANGAN KUASA DALAM PEMERINTAHAN????DAN SEKIRANYA INI TERJADI,MAKA RAMAILAH YG AKAN HILANG KEPENTINGAN MASING2...DAN JUGA AKAN TERJADI SATU PRECEDENT DI MANA RAKYAT TAK AKAN TAKUT UNTUK MENUKAR KERAJAAN KPD YG LEBIH MEMENTINGKAN RAKYAT DARI DIRI SENDIRI...!!!!! TAPI ORANG MCM PAK TAM NI,MASIH STATE OF DENIAL,TAKUT PD REALITI DAN MULA MENAKUT NAKUTKAN ORG MELAYU DGN DAKYAH HURU HARA ORG MELAYU AKAN TERPINGGIR.BUKANKAH ORG MELAYU SUDAH NAIK ROKET(BKN DAP PUNYA TAPI MILIK RUSSIA!!),ORG MELAYU DAH MENERAJUI KELILING DUNIA 500THN DULU(WALAUPUN FERDINAND MAGELLAN YG DPT NAMA!!)&MELAKA DULU MAJU DIBAWAH KERAJAAN MELAYU?? UMNO KENALAH TUNJUK BUKTI2KEIKHLASAN TERHADAP PERPADUAN INI. UMNO KENA UTAMAKAN PEMBANGUNAN SPIRITUAL ISLAM SEBANYAK MUNGKIN, KURANGKAN PROGRAM2 HIBURAN YG MENONJOLKAN SECULARISMA...KALAU KERAJAN PAS KELANTAN MINTA BAYARAN EHSAN(ROYALTI)MINYAK SEBANYAK RM1 BILLION,BAGIKAN,TUNJUKKAN KEIKHLASAN...JGN DOUBLE STANDARD, KEPADA KERAJAAN TERENGGANU,BAGI TPI PD KELANTAN,MCM2 ALASAN...!!! KALAU ADA RANCANGAN2 PEMBANGUNAN UNTUK KELANTAN,BAGI DGN IKHLAS,JGN ACAH ACAH...YG DPT REZEKI ORG MELAYU JUGA,TAK BEGITU?????? BARULAH KEIKHLASAN INI AKAN MENUJU KE ARAH PERPADUAN DALAM ERTI YG SEBENARNYA....WALAUPUN SAYA AHLI UMNO DAH >30 TAHUN,KADANG2 SAYA SEDIH MELIHAT IRANG KITA SENDIRI DITINDAS HAK MEREKA,BUKAN KAH KITA SAMA2 ISLAM DAN SAMA2 MELAYU??? BUKA LAH MATA DAN MINDA KITA,NI NEGEGI KITE...KALAU TAK JADILAH MCM DUA PUAK DI MADINAH,YG BERMUSUHAN SELAMA 200 TAHUN (KADANG2 SBB HAL KECIL SAJA),HINGGA LAH NABI MUHAMMAD SAW YG MENYATUKAN MEREKA...& INGAT KITA TAK ADA LAGI RASUL UNTUK MEMBANTU MENGAMANKN KITA;YG ADA CUMA QURAN DAN SUNNAH RASUL SAJA SEBAGAI RUJUKAN KITA!!!

Busu said...

SAUDARA IR UMNO;
UMNO MASIH KUAT TAPI ORANG MELAYU DAN ISLAM SEMAKIN LEMAH OLEH KERANA PERPECAHAN MELAYU KEPADA BEBERAPA PARTI. KUMPULAN MAJORITI SUDAH KELIHATAN TERLALU LEMAH. SAYA DAH LIHAT KEIKHLASAN DI KALANGAN PEMIMPIN UMNO. MANAKALA TG HJ HADI JUGA MUNGKIN TELAH FIKIR JAUH DAN MENDALAM BAHAWA ISLAM TAK KE MANA JIKA PAS BERSAMA PAKATAN RAKYAT. JIKA PAS DAN UMNO BERSATU, ORANG MELAYU BERSATU BERMAKNA ISLAM TERUS BERKEMBANG. PENYATUAN MELAYU SELAMA INI PUN TAK PERNAH MENJEJASKAN KEDUDUKAN KAUM LAIN DI MALAYSIA. CUMA ADA KUMPULAN MAHU MELIHAT ORANG MELAYU BERPECAH SUPAYA MEREKA BOLEH MEMERINTAH SEPERTI APA YANG DAH BERLAKU DI PERAK.

Ir UMNO 50an said...

KITA TAK BOLEH GENERALISE YG UMNO MASIH KUAT MENJELANG PRU 13(2012/2013)...dari majoriti kerusi Dewan Rakyat(140 tolak 82 kerusi)BN cuma ada jumlah majoriti 50000 undi saja...Untuk PRU13,UMNO PERLU DI RESTRUTURE KAN...ADA >3JUTA AHLI UMNO SKRG.TAK BOLEH KE DIBUAT TALENT SEARCH???KALAU KITA BOLEH CARI FINALIST "MALAYSIAN IDOL" ATAU "ONE IN A MILLION" DSB,KENAPA TAK ADAKAN "PERADUAN PEMIMPIN MUDA" DARI >3JUTA AHLI UMNO??? KENAPA ASYIK ORANG LAMA TU..AJE??? TAK ADA PEMIMPIN MUDA YG BERWIBAWA KE???MCM BARACK HUSSEIN OBAMA DI USA ATAU TONY BLAIR DI UK?? KITA IMBAS KEMBALI SEJARAH:TAHUN 50AN,PECAHAN KUMPULAN YG TAK SETUJU DGN PENYERAPAN POLISI UGAMA ISLAM DLM UMNO TELAH MENUBUHKAN PAS,.. TAHUN 1970AN PAS MASUK BN, DITENDANG KELUAR 1974,PAS BERPECAH JADI 3;PAS ,HAMIM DAN BERJASA. PAS SURVIVE,HAMIM & BERJASA BERKUBUR,SELEPAS MASUK UMNO... TAHUN 1990AN,PAS BERGABUNG DGN S46,PECAHAN UMNO,S46 DIBUBAR MASUK UMNO DAN PAS SENDIRIAN.... JADI KALI INI,2009 UMNO NAK BERGABUNG BALIK DGN PAS... ADAKAH KITA BOLIH JANGKA PAS TIDAK AKAN BERHATI2 UNTUK KALI KE 4?? BAGAIMANA DGN PARTI2 KOMPONEN BN YG LAIN?? MCA ADA KATA NAK CHOW DARI BN,GITU JUGA GERAKAN. MIC,MASALAH DALAMAN DGN AHLI2 YG TAK NGAM DGN SAMY VELLU. GITU JUGA DGN PPP...PARTI2 DARI SABAH& SARAWAK ,TUNGGU DAN LIHAT... JADI OPTION UMNO,PAS LAH!! MAKE OR BREAK...MEMANGLAH BAGUS KALAU BOLEH BERSATU.BUKAN SEMUDAH YG DIJANGKAKAN. SAPERTI YG SAYA NYATA DIATAS,UMNO KENA TUNJUK KAN KEIKHLASAN YG BETUL2 REAL & MANTAP!!!!!!

"BERSATULAH MELAYU DEMI BANGSA MU DAN BERSATULAH UMAT ISLAM DEMI AGAMAMU, DAN BERSATULAH RAKYAT MALAYSIA DEMI NEGARAMU"