Sunday, January 30, 2011

"Nik Aziz dan Anwar sama" kata Datuk Nik Khairul Annuar Ab. Rahim

KUALA LUMPUR 29 Jan. - Gila kuasa politik Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat kini setanding dengan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim apabila beliau semakin berani mengeluarkan 'fatwa demi fatwa' semata-mata untuk kepentingan parti.
Pengarah Hal Ehwal Agama Kebangsaan Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Datuk Nik Khairul Annuar Ab. Rahim berkata, namun di sebalik persamaan sikap ghairah berpolitik antara kedua-duanya, masih ada perbezaan di antara mereka.
Jelas beliau, perbezaan itu ialah Nik Aziz 'melacurkan' agama untuk memuaskan nafsu politik, manakala Anwar melacurkan politik bagi memuaskan nafsu serakahnya.
Datuk Nik Khairul Annuar Ab. Rahim
"Nik Aziz perlu memberikan penjelasan tentang 'nafsu politik' beliau itu berikutan fatwa songsang yang dikeluarkan oleh beliau ketika kempen di Tenang.
"Saya dan arwah nenek moyang saya tidak mengundi Pas dan apakah kami semua kafir?'' katanya ketika dihubungi Mingguan Malaysia di sini, hari ini.
Beliau mengulas tindakan Mursyidul Am Pas baru-baru ini yang melabelkan pengundi Dewan Undangan Negeri (DUN) Tenang yang tidak menyokong calonnya sebagai orang jahiliah.
Nik Aziz berkata demikian pada sidang akhbar di Kampung Radong selepas membantu calon parti itu, Normala Sudirman berkempen untuk Pilihan Raya Kecil DUN Tenang.
Dalam pada itu, Nik Khairul Annuar menggesa Nik Aziz untuk turut mengeluarkan fatwa terhadap perilaku menantunya dalam kes rasuah, Abdul Ariffahmi Ab. Rahman.
"Kami golongan muda meminta supaya Nik Aziz dapat memberi penjelasan terhadap perkara itu,'' katanya.
Menurut Nik Khairul Annuar, Nik Aziz kini semakin memperlihatkan dirinya sebagai seorang ahli politik dan Menteri Besar yang angkuh dan mempunyai nafsu serta ego yang keterlaluan. 
Sumber: Utusan Malaysia 30/1/2011

1 comment:

JURAIJ said...

Kamu ini ibarat kayu terompah UMNO/BN. Silap salah sedikit pembangkang kamulah yg kedepan menghentam mereka walhal berjuta2 kejahatan perlakuan pemimpin UMNO/BN depan mata kamu buat tidak tahu sahaja!!!!

"BERSATULAH MELAYU DEMI BANGSA MU DAN BERSATULAH UMAT ISLAM DEMI AGAMAMU, DAN BERSATULAH RAKYAT MALAYSIA DEMI NEGARAMU"