Thursday, July 2, 2009

DAP LEBIH BERANI DARIPADA PAS?

DI KEDAH, DAP ISYTIHAR KELUAR DARI PAKATAN RAKYAT KERANA KERAJAAN NEGERI KEDAH PIMPINAN PAS MENGABAIKAN KEBAJIKAN BUKAN MELAYU. DAP BEGITU TEGAS DALAM MEMPERJUANGKAN HAK BANGSA KAUM BUKAN MELAYU KHUSUSNYA KAUM CINA. DAP NEGERI KEDAH TIDAK BERPUAS HATI APABILA MBAS MENGAMBIL TINDAKAN MEROBOH RUMAH SEMBELIHAN BABI. DIFAHAMKAN JUGA BAHAWA SEBELUM ITU, TINDAKAN MEROBOH KUIL DAN TOKONG TELAH BERLAKU DI BAWAH PENTADBIRAN KERAJAAN NEGERI KEDAH. KERAJAAN PAS KEDAH PUN TIDAK SEWENANG-WENANGNYA MENGAMBIL TINDAKAN MEROBOH RUMAH-RUMAH IBADAT ITU. MESTI ADA SEBAB YANG SANGAT MUNASABAH YANG MEMBOLEHKAN TINDAKAN ITU DIAMBIL OLEH PIHAK BERKUASA.
ORANG-ORANG MELAYU SAMA ADA UMNO ATAU PAS TERUTAMA YANG BELUM SEDAR, PERLU BELAJAR DISEBALIK KEJADIAN INI. DAP SANGAT TEGAS DAN BERANI. DAP TIDAK TAKUT BERTINDAK KELUAR DARI PAKATAN KERANA TIDAK BERSETUJU DENGAN KERAJAAN PAKATAN RAKYAT DI BAWAH PIMPINAN PAS. DAP TIDAK TAKUT MENINGGALKAN PAS DAN PKR JIKA PERJUANGAN SUDAH TIDAK SEIRING DAN SEJALAN.
TETAPI PEMIMPIN PAS TIDAK SEPERTI DAP. PEMIMPIN PAS TAKUT MENINGGALKAN PAKATAN WALAUPUN HASRAT PEMIMPIN PAS UNTUK MEWUJUDKAN KERAJAAN PERPADUAN ADALAH BAIK UNTUK KEPENTINGAN ISLAM DAN ORANG MELAYU. PEMIMPIN PAS SANGGUP MENGGADAIKAN PRINSIP PERJUANGAN YANG SUCI DEMI UNTUK MENJAGA HATI KAWAN-KAWAN DALAM PAKATAN RAKYAT. DI SEBALIKNYA PEMIMPIN PAS SANGGUP MENABUR FITNAH TERHADAP PIHAK LAWAN YANG DITUDUH PUNCA PERPECAHAN DALAM PAS DAN PAKATAN RAKYAT.
PEMIMPIN PAS SANGGUP BERDEBAT DENGAN PEMIMPIN UMNO TETAPI TIDAK UNTUK BERMUZAKARAH. KENAPA PAS MAHU BERDEBAT DENGAN UMNO? SEPATUTNYA TG NIK AZIZ BERDEBAT DENGAN KARPAL SINGH DAHULU SUPAYA PAKATAN RAKYAT DAPAT MENERIMA PERJUANGAN PAS UNTUK MENEGAKKAN NEGARA ISLAM. TG NIK AZIZ TIDAK BIMBANG DENGAN DAP DALAM PERJUANGANNYA. TETAPI PAS SANGAT BIMBANG DENGAN UMNO KERANA UMNO DIKATAKAN SEPERTI KOMUNIS DAN SESAT SEPERTI AJARAN AYAH PIN.
KENYATAAN TUAN-TUAN GURU NIK AZIZ DAN HAJI HADI KEBELAKANGAN INI AMAT MENGELIRUKAN DAN KADANG-KADANG TIDAK MUNASABAH. RAKYAT HARI INI BUKAN BODOH DAN BOLEH DIPERBODOHKAN. RAKYAT DIKELIRUKAN, TGNA MAHU BERDEBAT DENGAN PM TETAPI DIA MENENTANG KERAS UNTUK BERMUZAKARAH DENGAN UMNO. YANG MANAKAH MENJADI KEUTAMAAN DALAM AJARAN ISLAM. SEBELUM INI PUN RAKYAT TELAH KELIRU, DENGAN CARA BERDEMONTRASI DI JALANAN SEPERTI YANG DILAKUKAN OLEH PENYOKONG-PENYOKONG PAS. MENAHAN KERETA RAJA MUDA PERAK DAN MENJERIT-MENJERIT SEPERTI ORANG TIDAK SIUMAN. BANYAK RAKYAT MULA BERCAKAP BAHAWA TGNA BUKAN LAGI ULAMAK SEBALIKNYA BELIAU ADALAH AHLI POLITIK. WALLAHUALAM.

1 comment:

Anonymous said...

Salam.
Semakin alim seseorang ulamak, semakin kuatlah godaan syaitan. Mungkin yang menggoda ulamak menjadi ahli politik ni level syaitan peringkat tinggi...mungkin iblis sendiri! waduhhhh....
Ya Allah, selamatkan lah kami hamba-hamba Mu ini.

"BERSATULAH MELAYU DEMI BANGSA MU DAN BERSATULAH UMAT ISLAM DEMI AGAMAMU, DAN BERSATULAH RAKYAT MALAYSIA DEMI NEGARAMU"