Friday, July 3, 2009

KRISIS KEYAKINAN DAN KEPIMPINAN PAKATAN RAKYAT!!!

PENGERUSI PKR NEGERI PULAU PINANG, DATO' ZAHARIN TELAH MENGKRITIK DAN MENYINDIR KETUA MENTERI PULAU PINANG, LIM GUAN ENG BERKAITAN KES PEMECATAN JOHARI KASSIM DAN PENDUDUK KG. BUAH PALA. DATO' ZAHARIN DENGAN PERASAAN KECEWA MENYINDIR LIM GUAN ENG YANG SEBENARNYA TIDAK MENGAMALKAN PEMERINTAHAN KHALIFAH UMAR ABDUL AZIZ SEPERTI YANG DIPERKATAKANNYA. LIM GUAN ENG PERLU MENDENGAR TERLEBIH DAHULU BERHUBUNG KES PEMBOIKOTAN MAJLIS PERLANTIKAN YDP MPSP. OLEH ITU DATO' ZAHARIN MEMINTA LGE MENIMBANG SEMULA TINDAKAN MEMECAT JOHARI KASSIM.
BERKAITAN DENGAN ISU PENDUDUK KG. BUAH PALA, GELUGOR DATO ZAHARIN TELAH MEMAKLUMKAN BAHAWA ISU BERKENAAN TIDAK SEPATUTNYA LGE MENYERAHKAN KEPADA EXCO-EXCONYA. BELIAU SEPATUTNYA TURUN SENDIRI BERJUMPA DENGAN PENDUDUK KAMPUNG BERKENAAN. LGE DIKATAKAN BOLEH MENGHALANG PIHAK PEMAJU MENERUSKAN TINDAKAN MEROBOH RUMAH-RUMAH PENDUDUK KAMPUNG BERKENAAN.
APA DAH NAK JADI DENGAN PAKATAN RAKYAT? DI KEDAH PEMIMPIN DAP KEDAH TELAH MENGISYTIHARKAN MENINGGALKAN PAKATAN RAKYAT. AHLI DUN DAP AKAN MENGISYTIHARKAN DIRINYA SEBAGAI AHLI BEBAS DALAM DUN KEDAH. DI PULAU PINANG PULA PEMIMPIN PKR DAN DAP MULAI BERTELAGAH SESAMA SENDIRI DALAM BEBERAPA ISU.YANG TERKINI SEORANG AHLI PARLIMEN JELUTONG DARI DAP TELAH MENDAKWA BAHAWA SERANG AHLI MAJLIS MPPP DARI PKR TELAH MENYALAHGUNAKAN KUASANYA. MANAKALA AHLI PARLIMEN
LEMBAH PANTAI, NURUL IZZAH ANWAR (PKR) MENGHADAPI DUA LAPORAN POLIS BERHUBUNG DAKWAAN BELIAU KONONNYA KEBAKARAN DI KAWASAN SETINGGAN BUKIT KERINCHI BARU-BARU INI DIRANCANG PIHAK TERTENTU. LAPORAN ITU DIBUAT SECARA BERASINGAN NAIB KETUA PEMUDA UMNO LEMBAH JAYA, ZAILANI ABU BAKAR DAN TIMBALAN YANG DIPERTUA GABUNGAN PELAJAR MELAYTU SEMENANJUNG, MOHD NAZRI ABDUL RAHMAN DI IBU PEJABAT POLIS DAERAH BRICKFIELDS JAM 3 PETANG TADI.
POLITIK MALAYSIA HARI INI NAMPAK SUNGGUH KALUT SEKALI SEJAK PAKATAN RAKYAT MEMENANGI BEBERAPA NEGERI. PEMIMPIN-PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT TIDAK BERSEPENDAPAT DALAM ISU-ISU TERTENTU. MUNGKIN KELAHIRAN PAKATAN RAKYAT HANYA KERANA UNTUK MEMERINTAH. PERSEPAKATAN YANG AMAT RAPOH TIDAK SEPERTI MANA KESEPAKATAN YANG JITU DI KALANGAN PEMIMPIN-PEMIMPIN PARTI DALAM BARISAN NASIONAL MISALNYA, IDEA PRESIDEN PAS, HAJI HADI MENGENAI PENUBUHAN KERAJAAN PERPADUAN DITENTANG KUAT OLEH TG NIK AZIZ. KARPAL SINGH PERNAH MENGKRITIK ANWAR IBRAHIM SEBAGAI TIDAK LAYAK JADI PEMIMPIN DAN KINI LEBIH KALUT BILA BERLAKU PULA PERTELAGAHAN ANTARA PARTI DALAM PAKATAN RAKYAT. DAP DENGAN PAS DI KEDAH DAN PKR DAN DAP DI PULAU PINANG.
PARA PENYOKONG DAN PENGUNDI-PENGUNDI PAS, PKR DAN DAP PERLU MENILAI SEJAUHMANAKAH KEMAMPUAN PR MENANGANI MASALAH RAKYAT SEDANGKAN PAKATAN RAKYAT TERUS MENGHADAPI KRISIS KEYAKINAN DAN KEPIMPINAN? KRISIS SEUMPAMA INI TIDAK PERNAH BERLAKU DALAM BN. MAKA PEMIMPIN UMNO, MCA, MIC DAN LAIN-LAIN BOLEH MEMBERI TUMPUAN KEPADA PEMBANGUNAN RAKYAT SEPERTI YANG DIRANCANGKAN OLEH KERAJAAN BN.

1 comment:

BUSU said...

rakyat tertipu dengan pakatan rakyat. PRU13 mesti dikembalikan kpd BN kerana masa pemerintahan BN politik lebih stabil dan tenang. cuma ada cerita2 rasuah shj. itu pun banyak fitnah drp pembangkang shj.

"BERSATULAH MELAYU DEMI BANGSA MU DAN BERSATULAH UMAT ISLAM DEMI AGAMAMU, DAN BERSATULAH RAKYAT MALAYSIA DEMI NEGARAMU"