Friday, August 27, 2010

Apakah ini semua tidak mencemarkan agama Islam?

Di Pulau Pinang isu doa khutbah Jumaat sebut nama Lim Guan Eng dah agak sejuk…di Selangor pula makin hangat dengan aksi Ahli Parlimen DAP Serdang,Teo Nie Ching berada dalam ruang sembahyang di Surau Al-Huda Kajang Sentral berbaju kebaya dan tidak menutup aurat pada 22 Ogos baru ini.Beliau telah masuk untuk berceramah dan menyampaikan sumbangan moreh kepada surau tersebut. Entahlah kalau ini juga dikata bukan satu penghinaan kepada umat Islam dan mencemar kesucian rumah Allah.Isu ini yang disiarkan oleh beberapa laman blog semakin mengundang reaksi bantah dikalangan umat Islam.
Allah SWT berfirman lagi, (Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu shalat, sedang kamu dalam keadaan mabuk, sehingga kamu mengerti apa yang kamu ucapkan, (jangan pula hampiri mesjid) sedang kamu dalam keadaan junub, terkecuali sekedar berlalu saja, hingga kamu mandi…) (An-Nisaa’ 4: 43).
Itulah yang sedang berlaku kepada umat Islam di Malaysia hari ini. Umat Islam tidak banyak berfikir pasal masalah anak remaja hari ini. Ramai yang jadi Mat Rempit dan Mek rempit, buang anak, penagih dadah dan arak serta hidu gam. Yang sedang belajar di sekolah dan di kolej mahupun di universiti, pencapaian keseluruhannya masih tidak memuaskan. Maksudnya pencapaian pelajar Melayu masih tertinggal jauh ke belakang. Kenapa? Jika pemimpin Islam asyik nak berpolitik tanpa batas waktu dan tempat maka itulah bala daripada Allah swt. Berpolitik biarlah berpada-pada, sesuai dengan tempat dan masanya. Jika hendak menagih undi orang bukan Islam sekali pun, janganlah sampai agama Islam dipandang rendah dan dihina oleh kaum kafir. Mereka ketawa kepada kita melihat bagaimana 'hodoh'nya pemimpin Islam kita yang sanggup melakukan apa sahaja kononnya berdoa agar mereka terbuka pintu hati mereka untuk memeluk Islam. Berdoalah di tempat yang sesuai dengan doa itu. Masa majlis rasmi kerajaan negeri Pulau Pinang yang dihadiri oleh Guan Eng eloklah Exco Agama, YB Malek Hussin dapat menjemput Khatib Zakaria Ahmad untuk membaca doa seperti yang dihasratkan. Bacalah doa itu panjang-panjang dan halakan doa itu khusus untuk kesejahteraan Guan Eng dengan harapan Guan Eng memeluk Islam. Boleh kut macam tu? Atau doakan agar hati pemimpin-pemimpin DAP yang terlalu keras seperti batu kerikil itu dapat menerima hukum hudud yang akan dilaksanakan oleh PAS jika Pakatan Rakyat berkuasa.

3 comments:

Anonymous said...

Ostat Z nak doa LGE masuk Islam sampai luruh pun gigi ostat baca doa LGE tetap lagu tu je....

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Busu said...

Mereka tak sebodoh ostat Z. Mereka bukan budok sekolah. Mereka pemimpin2 utama DAP...sorryla. Nak tubuh negara Islam pun tak mahu, apakan pulak nak peluk isle. Doa itu tujuan politik kut dan sekarang isu doa itu dipolitikkan memang patut pun!

"BERSATULAH MELAYU DEMI BANGSA MU DAN BERSATULAH UMAT ISLAM DEMI AGAMAMU, DAN BERSATULAH RAKYAT MALAYSIA DEMI NEGARAMU"