Wednesday, May 14, 2008

Pendedahan Berani Datuk Mukhriz:: Hubungan Anwar-Wolfowitz


Ahli Parlimen Jerlun, Datuk Mukhriz Mahathir (gambar) hari ini mempersoalkan hubungan Penasihat Parti Keadilan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan beberapa organisasi antarabangsa yang latar belakangnya diragui. Ini termasuk penglibatan secara langsung bekas Timbalan Perdana Menteri itu dengan bekas Timbalan Setiausaha Pertahanan Amerika Syarikat (AS), Paul Wolfowitz yang pernah menjadi ketua strategi Perang Iraq untuk Presiden AS, George W. Bush. Mukhriz memberitahu persidangan Dewan Rakyat, Wolfowitz merupakan pengikut fahaman Neo Conservative yang terbabit membunuh lebih sejuta orang Islam di Iraq.
Menurutnya, beliau membangkitkan perkara itu kerana baru-baru ini media asing melaporkan mengenai organisasi dan fahaman Neo Conservative. "Mengapa harus Anwar bersekongkol dengan pembunuh lebih sejuta rakyat Iraq ini?" katanya ketika membahaskan titah ucapan diraja pada persidangan Dewan Rakyat hari ini.
Mukhriz turut mempersoalkan kedudukan Anwar sebagai pengerusi sebuah badan bukan kerajaan (NGO), 'Foundation of The Future' yang menurutnya menerima dana AS$35 juta dolar (RM110.25 juta) daripada Jabatan Negara AS.
Sumber: Utusan Malaysia 14/5/2008

1 comment:

abe MIE 'TERJAH' said...

anwar perasan yang orang tolak BN sebab mahu dia jadi PM... orang bukan tolak BN tapi suruh BN buat kerja lbih sikit... tapi si penyibuk lebih pula...

memang anwar yahudi... tak tahu kenapa ada orang melayu jadi begitu.. ingatkan orang iraq sahaja jadi agen hancurkan negara iraq era saddam hussin, nampaknya kat malaysia ada BARUA yahudi ada kat sinie..

http://pkrpasdap.blogspot.com

"BERSATULAH MELAYU DEMI BANGSA MU DAN BERSATULAH UMAT ISLAM DEMI AGAMAMU, DAN BERSATULAH RAKYAT MALAYSIA DEMI NEGARAMU"